(Beheerders) Hoe voeg ik gebruikers toe aan een groep?

Het toevoegen van gebruikers aan een (besloten) groep is voorbehouden aan beheerders. Er zijn twee manieren om dit te doen. Enerzijds via de gegevens bij de gebruiker, anderzijds via de gegevens van de groep.

  1. Ga naar het tabblad 'Gebruikers'

  2. Zoek naar de gebruiker die je toe wilt voegen aan een groep

  3. Klik op de gebruiker

  4. Klik op de grijze knop 'Bewerken'

  5. Selecteer onder 'Categorisering' de groep waar deze gebruiker aan toegevoegd moet worden

  6. Klik op de groene knop 'Opslaan'

Bovenstaande methode is handig voor het toevoegen van een of enkele gebruikers.
Wanneer je meerdere gebruikers aan een groep toe wilt voegen, is onderstaande manier een snellere optie.

  1. Ga naar het tabblad 'Groepen'

  2. Zoek naar de groep waar gebruikers aan toegevoegd moeten worden

  3. Klik op de groep

  4. Klik op de grijze knop 'Bewerken'

  5. Selecteer onder 'Gebruikers' de leden die toegevoegd moeten worden aan de groep

  6. Klik op de groene knop 'Opslaan'

Gebruikers worden altijd automatisch in de groep Allen geplaatst. In de groep leden zitten de gebruikers die volgens het systeem lid zijn van de community en dus ook een datum in het veld "Lid sinds".

Terug
Sluiten